بهترین روش برای تنظیم سایز و متناسب سازی دوچرخه کدام است؟
شاید این جواب برای شما ناامید کننده باشد اما دیدن یک متخصص حرفه ای متناسب سازی دوچرخه که از اندازه گیری مفصل به مفصل استفاده می کند تا دوچرخه را برای شما متناسب سازی کند بهترین راه حل است. اما احتمالا این پاسخی نیست که شما می خواستید بشنوید. برای همین در این آموزش دو روش را معرفی می کنیم. اولین روش راحت ترین و بهترین روش تنظیم سایز دوچرخه و یا همان متناسب سازی دوچرخه است و روش دوم روشی دقیق تر است.
تنظیم سایز یک دوچرخه کوهستان آنقدرها هم که تصور میکنید پیچیده نیست. تنظیم سایز دوچرخه کوهستان در سبکهای رایج نظیر کوهستان اسپورت، کراس کانتری و یا حتی در دوچرخه شهری و دوچرخه های فیتنس در پایین تنه و به عبارتی تنظیمات روی میل زین تفاوت با دوچرخه جاده ندارد و همگی یکسان هستند. و تنظیمات در بالاتنه با دوچرخه جاده متفاوت است.
آیا تنظیم دوچرخه کوهستان انقدر ها مهم است که برایش وقت بگذارید؟ پاسخ مثبت است. برای انتقال نیرو به رکاب ها، تنظیم صحیح دوچرخه بسیار مهم است جدایی از آن اگر دوچرخه مخصوصا مهمترین بخش آن یعنی ارتفاع لوله زین بدرستی تنظیم نشود به راحتی می تواند به باعث سایش زانو ها شود و این آسیب ها در بعضی از شرایط ممکن است تا ماه ها و یا چند سال زمان نیاز داشته باشد تا به خوبی برطرف شود.
تنظیم ارتفاع زین، معمولاً نقطه شروع فرآیندهای متناسبسازی دوچرخه کوهستان و یا هر دوچرخه دیگری است.
تحقیقات آزمایشگاهی در gebioMized نشان داده است که کاهش خطا در تنظیم لوله زین و یا همان ارتفاع صندلی در 5mm می تواند حداکثر فشار بر زانو ها را را 15-20٪ کاهش دهد.
1- تنظیم ارتفاع لوله زین، معمولاً نقطه شروع فرآیندهای متناسبسازی دوچرخه است. برای فرایند تنظیم ارتفاع لوله زین دوچرخه ابتدا از شخصی بخواهید که دوچرخه را در حالت ایستاده برای شما نگاه دارد بصورتی که در زمان نشستن بر روی دوچرخه و در حالی که در حرکت نباشید آن شخص بتواند دوچرخه را محکم بگیرد تا تعادل شما برهم نخورد و یا از یک تیرنر استفاده کنید که دوچرخه را بتواند بصورت ایستاده نگاه دارد.
2- در حالی که بصورت طبیعی روی زین دوچرخه نشسته اید و لگن خاصرهتان روی زین تراز باشد، یکی از پاهایتان را که روی رکاب قرار دارد را در بالاترین وضعیت و دیگری را در پایین ترین وضعیت (مطابق تصاویر بالا) قرار دهید. پاشنه پای که در وضعیت پایین قرار دارد و آویزان است باید وقتی پدال در پایینترین وضعیت خود قرار دارد (ساعت6، شکل1) صرفاً آن را لمس کند. توجه داشته باشید زمانی که پاشنه پا روی رکاب قرار گرفت نباید مطابق شکل 2 زانو دچار خمیدگی شود و صرفا پاشنه پا باید رکاب را لمس کند و البته نباید که پا با کشیدگی زیاد به رکاب برسد که باعث شود لگن شما کج شود.
3- در این مرحله پاشنه پای خود را کمی عقب میبرید تا پنجه را روی مرکز پدال قرار دهید(تصویر بالا)، باید کمی خمیدگی در زانوی خود داشته باشید. این تنظیم صحیح ارتفاع لوله زین است.
منبع: http://docharkhehmag.ir